2018. okt 14.

5 pont, ahol elrontod a nyugdíjad!

írta: Otthon Centrum Pénzügyek
5 pont, ahol elrontod a nyugdíjad!

avagy hol csúszik el MOST a jövő...

 

1, rezsi

 

A rezsikalkuláció kapcsán merül fel a legtöbb veszélyfaktor és jellemzően a megkérdezettek itt tévednek legnagyobb arányban. A gondot a jelenlegi, mint rossz viszonyítási pont okozza a teljesség igénye nélkül az alábbak miatt:

-jelen és jövőérték közötti különbség - ne jelenértéken kalkuláljuk a 15-25 évvel később jelentkező költségeket!

-az otthon töltött idő megnövekedése - ennek megfelelően aránytalanul több a fogyasztás!

-nyersanyagok, elekromos áram, víz árának várható drasztikus növekedése - amiből kevesebb van, az drágább!

-a felszabaduló idő hasznos eltöltésének problematikája - avagy mit csinálja napi 14 órával?

 

2, egészségügyi kiadások

 

A hazai állapotokat figyelembe véve (legfőbb halálozási okok 50%-a keringési/szív/érrendszeri problémákra, 25%-ban daganatos megbetegedésekre a vezető halálokok) a magyarok nyugdíjaskorukra egy halom gyógyszert szednek. Nem kell ahhoz hinni sem a "gyógyszerlobbi és társai"-típusú összeesküvés elméletekben, hogy rájöjjünk: EZ NAGYON SOKBA fog kerülni.

 

3, pénzzé tehető ingatlanok

 

Az ingatlan piaci értékét az alábbiak szerint definiálnánk: az eladási ár az, amit egy jó informált vevő hajlnadó érte fizetni. Mindenkinek a kreativitására bízzuk, hogy egy alapvetően kiszolgáltatott (pénz szükségében lévő) eladó nem rendszeresen karbantartott ingatlanja mennyivel a "reális" ár alatt kel majd el, főleg úgy, hogy hónapról-hónapra csak újabb kiadást okoz az addigi tulajdonosának. (szóval szabadulni akar tőle)

 

4, gyermekeink segítenek

 

A jelenlegi aktív (30-45 közötti) generációt okkal hívják a szociológusok szendvics-generációnak. Látják a szüleik (jelen esetben a cikkben taglalt generáció) elszegényedését és gyermekeik versenyképességének megteremtése is az ő felelősségük. Képzeljük el, hogy mekkor mentális és anyagi teher ez ennek a generációnak és elmélkedjünk el, hogy vajon ha nincsen lehetőségük mindkét irányba támogatást nyújtani, hogyan fognak dönteni. Nesze neked alkotmányos szülőtartás...

 

5, állami nyugdíj

 

Ez csak vicc. Nem az a gond, hogy kevés lesz, hanem jó eséllyel nem is lesz! ITT elemeztük az erre vezető demográfiai változásokat és okokat. Azért került ide, mert sokan még számolnak (akár részben) vele, ami csak tovább növeli az un. nyugdíjvákumot. (a jelenlegi és a nyugdíjaskori bevétel közötti rés)

 

Ha nem csúszna el ezen az öt pontot (vagy bármi máson) akkor KLIKK a linkre és az Otthon Centrum Pénzügyek nyugdíjszakértői visszahívják és díjmentes konzultációt biztosítanak.

 

Szólj hozzá

ingatlan biztonság nyugdíj pénzügyek támogatások prevenció kockázat finance ocp otthoncentrum ocpenzugyek