2018. aug 14.

Egészségesnek maradni 3 egyszerű lépésben... - 2. rész

írta: Otthon Centrum Pénzügyek
Egészségesnek maradni 3 egyszerű lépésben... - 2. rész

Folytatjunk a megkezdett gondolatmenetet, a prevenció után ezúttal a megfelelő ellátásokra fogunk koncentrálni.

 

Mit ér a prevenció? A költői kérdésre adott választ nyilván az határozza meg, hogy az időben felfedezett egészségügyi problémát milyen gyorsan és milyen eszközök/terápiás módozatok között folytatjuk majd le.

Tehát kulcskérdés a probléma észlelése és a kezelés megkezdése között eltelt, un. várakozási idő. Az elmúlt időszakban sok cikk került publikálásra a kórházi várólisták témájában, mi is írtunk róla, nézzük tehát, hogy mit mondanak a számok! Próbáltunk olyan betegségek esetében példákat mutatni, melyek egyre gyakrabban és egyre szélesebb közben érintik a magyar társadalmat.

Bélrendszert érintő műtétek, laparoszkópia - 340 nap átlag

Szürkehályog műtét - 108 nap átlag

Sérvműtét - 115 nap átlag

Akit részletesebb és több beavatkozásra vetítve is érdekelnek részletek, az ITT tud tájékozódni akár régiónkénti bontásban.

 

Ha egy kezelés vagy beavatkozás több száz napos "késéssel" tud megkezdőni jelentőssen csökkenek a gyógyulási esélyek és vele együtt fordított arányban nőnek a beteg kiadásai. A kórházi várólisták esetén kivételezésre nincsen lehetőség, az egyetlen megoldás, ha privát biztosító finanszírozza meg a műtétet/beavatkozást, így ebben az esetben gyakorlatilag azonnal megkezdődik a terápia. 

A legtöbb magánbiztosítás rendelkezik ezzel a választható opcióval, melynek éves maximált forintális korlátja van, de a keretbe gyakorlatilag a példában felsorolt mindhárom beavatkozás belefér, akár egy évben is. (reméljük erre soha, senkinek nem lesz szüksége)

Az Otthon Centrum Pénzügyeknél elérhető magán egészségbiztosításokról részletesebben itt kérhet tájékoztatást!

 

Szólj hozzá